Zdrowa opalenizna

Inne strony warte obejrzenia: zakład pogrzebowy warszawa mokotów olejowanie włosów

Zdrowa opaleniznaZdrowa opalenizna to według lekarzy taka, która nie szkodzi skórze i wygląda estetycznie. Ludzki organizm umie syntetyzować witaminę D, która jest nam potrzebna do życia. Pamiętajmy, aby nie wychodzić ciągle na słońce, bo możliwe jest poparzenie, szybsze starzenie się skóry, ale jest nawet możliwość wystąpienia nowotworu, więc nie zapomnijmy o okularach przeciwsłoneczne, które powinny być w miarę porządne, nie takie z bazaru, jak często kupujemy, kremach przeciwsłonecznych, kremach przed i po opalaniu, koniecznie nakryciu głowy, które uchroni nas przed udarem mózgu, i co najważniejsze- nie przebywajmy na słońcu w godzinach 12-16, ponieważ wtedy promienie słoneczne są największe, a co się z tym wiąże, najbardziej szkodzą. Ograniczajmy czas siedzenia na słońcu do maksimum 4 godzin. Aby skutecznie chronić organizm, który nie za dobrze radzi sobie w walce z promieniami UV, warto przygotować go do pojedynku także od wewnątrz. Stosujmy suplementy diety, zawierające betakaroten, likopen, polifenole, witaminę C i E. Pijmy dużo wody i odżywiajmy się zdrowo. Zadbaj o organizm również po wakacjach. To nieprawda, że gdy zajdzie słońce, skóra nie jest już narażona. Wybierz się na specjalny zabieg, stosowany w każdym większym salonie kosmetycznym lub SPA, który ma wspomóc walkę ze szkodliwymi promieniami. Badania wykazują, że co roku przez szkodliwy wpływ środowiska umiera około 100000 dzieci. Odpowiedzialne są za to produkcje żywności. Przeciętny obiad dziecka jest bardzo niezdrowy. Mieszczą się w nim ołów, kadm, azotyn, rtęć, nitryn, pestycydy, przeciwutleniacze, konserwanty, poprawiacze smaku. Obiady te jednak składają się z pozoru zdrowych produktów, takich jak chleb, ser, woda, makaron, kiełbasy, fasola. Przez jedzenie, które jest zanieczyszczone chemicznie, coraz więcej dzieci choruje na raka, białaczkę, cukrzycę, astmę. Dzieci, które w tych czasach przychodzą na świat, są mniej odporne, mają gorszą kondycję niż ich rodzice, są słabsze fizycznie i będzie się to pogarszało z każdym pokoleniem. Przemysł spożywczy rocznie promuje około 30 tysięcy nowych produktów, Nowych i niezdrowych zarazem. Najważniejszym wrogiem produktów spożywczych w tych czasach jest wzmacniacz smaku. Na przykład glutaminian, w postaci białego proszku, jest głównym podejrzanym w sprawie o wywoływanie padaczki, sprawia on, że chipsy stają się bardzo dobre i możemy zjeść całą paczkę nawet w 10 minut. Z pozoru zdrowe jogurty pitne zawierają około 500-krotne przedawkowanie aromatów, przez co po takim jedzeniu nie smakują nam naturalne produkty.


Oceń ten artykuł:


Warto również przeczytać:

Trzeci trymestr ciąży
Okres ciąży składający się na trzy ostanie miesiące, które zakończone są porodem to czas z jednej strony oczekiwania na dziecko, a drugiej strony ogromnego wysiłku fizycznego. Pojawi się szereg nowych dolegliwości obciąż...

Piękna cera w każdym wieku
Rodzaj kosmetyków, jaki wybieramy, powinien być uzależniony od naszego wieku. Inne kremy wybierzemy, gdy mamy 20 lat, inne gdy 40, a jeszcze inne gdy 50. W wieku 20 lat skóra jest młoda, a co za tym idzie – bardzo ...

Trencz nową modą
Jak sam tytuł wskazuje, trencz jest znowu w modzie, ale trzeba zaznaczyć przede wszystkim, że tak naprawdę, to on nigdy nie zniknął z okien wystaw sklepowych. Ten płaszczyk właściwie jest unikalny i jedyny w swoim rodzaj...

Krótkie fryzury
Krótkie włosy to dzisiaj najmodniejsza fryzura dla pań i totalny szok trendowy. Kiedyś było to nie do pomyślenia, żeby kobieta miała włosy dosłownie takie jak mężczyzna. Kult długich do pasa włosów, nudnych koków i star...